Cada número d’Apart té un director convidat que aporta la seva visió de la gastronomia actual i del futur de la cuina a partir de les persones, els paisatges i els moviments que ja s’estan produint. Des de la seva visió, cada reportatge aprofundeix en diverses temàtiques, des dels xefs que seran protagonistes de la cuina del futur que vam descobrir i visitar al primer número, dirigit per Ferran Adrià, fins als països i els moviments socials que s’estan convertint en microrevolucions que transformen la nostra gastronomia i que van descobrir en el segon número, dirigit pels germans Roca. En el tercer número, viatgem per la Mediterrània amb els xefs del restaurant Disfrutar, Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas.

CXC

Oriol Castro (Barcelona, 1974), Eduard Xatruch (Vila-seca, 1981) i Mateu Casañas (Roser, 1971). Tocats per la Mediterrània. Tres cuiners —un de la Costa del Garraf, un altre de la Costa Daurada i un darrer de la Costa Brava—. Són Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, respectivament, que, després d’un creixement inqüestionable al restaurant Compartir, a Cadaqués, arriben a Barcelona a través d’aquest mar per crear Disfrutar, un establiment que en deu anys no només ha estat aplaudit pels comensals, sinó que també ha aconseguit el reconeixement de les principals guies i llistes.

Amb ells, emprenem una travessia per set territoris banyats per la nostra mar (Itàlia, la Riviera francesa, l’Ístria croata, Esmirna, la regió del Rif i les illes Cíclades i Catalunya), un territori ple de reptes al voltant de la cuina i l’alimentació.

Els germans Roca

Joan, Josep i Jordi Roca (Girona, 1964, 1966 i 1978), van descobrir la seva passió per la cuina i la restauració a Can Roca, el restaurant familiar regentat pels seus pares. En Joan fa una cuina lliure que sublima i respecta el sabor genuí amb l’aplicació de la tècnica precisa, mentre que en Josep ha forjat una relació íntima amb la sala i el vi. El petit de la família, en Jordi, és l’encarregat de la partida de postres i es declara addicte al divertiment dolç.

Ferran Adrià

Ferran Adrià (l’Hospitalet de Llobregat, 1962) és el cuiner contemporani més important del món. La seva llarga etapa al capdavant dels fogons del restaurant elBulli, de Roses (Alt Empordà), va servir perquè desplegués un geni creatiu culinari que va canviar els paràmetres tècnics i conceptuals de l’alta gastronomia mundial. Entre d’altres projectes, actualment dirigeig elBulli Foundation, destinada a la investigació i a la preservació del llegat gastronòmic i de coneixement d’elBulli.